ဓာတုနည္းျဖင့္ျပဳလုပ္ထားေသာ အာလူးေၾကာင့္ A (H1N1) ျဖစ္ပြားႏိုင္
AFG
Aug 20, 2009, 3:35 PM
သဘာ၀အတိုင္းမဟုတ္ဘဲ ဓာတုနည္းအရေျပာင္းလဲထားသည့္ အားလူးမ်ားျဖင့္ျပဳလုပ္ေသာ အစာမ်ားစားသံုး ျခင္းသည္ A (H1N1) ေရာဂါပိုးျပန္႔ပြားေစႏိုင္ေၾကာ
ထိုအစီရင္ခံစာမွာ ရုရွက်န္းမာေရး၀န္ၾကီးဌာနမွ ေဆးသိပၸံပညာရွင္မ်ားက ၀န္ၾကီးခ်ဳပ္ပူတင္ထံသို႔ေပးပို႔
ထိုအစီအရင္ခံစာႏွင့္ပတ္သက္၍ WHO အစီရင္ခံစာတေစာင္တြင္လည္း ဓာတုနည္းျဖင့္ထုတ္လုပ္သည့္ အားလူး မ်ားစားသံုးေသာ အေနာက္ႏိုင္ငံမ်ား (အေမရိကန္၊ ကေနဒါ၊ ၿဗိတိန္ႏွင့္ ၾသစေတ်းလ်) တြင္ ေရာဂါျဖစ္ပြားမႈအ မ်ားဆံုးေတြ႕ရေၾကာင္း ေဖာ္ျပထားသည္။
ေရာဂါေ၀ဒနာရွင္မ်ားမွာ အသက္ ၁၀-၄၅ ႏွစ္အရြယ္ အားလူးအေျမာက္အမ်ားစားသံုးသူမ်ာ
ဓာတုနည္းျဖင့္ထုတ္လုပ္ေသာ အားလူးစိုက္ပ်ဳိးစားသံုးမႈနည္း
့့့့့့့http//macedoniaonline.eu/content/view/7227/54/နွင့္WHO တုိ႕တြင္အဂၤလိပ္ ဘာသာျဖင့္ဖတ္ရူ႕ပါ