Facebook Badge

Friday, August 21, 2009

ဓာတုနည္းျဖင့္ျပဳလုပ္ထားေသာ အာလူးေၾကာင့္ A (H1N1) ျဖစ္ပြားႏိုင္

AFG

Aug 20, 2009, 3:35 PM

သဘာ၀အတိုင္းမဟုတ္ဘဲ ဓာတုနည္းအရေျပာင္းလဲထားသည့္ အားလူးမ်ားျဖင့္ျပဳလုပ္ေသာ အစာမ်ားစားသံုး ျခင္းသည္ A (H1N1) ေရာဂါပိုးျပန္႔ပြားေစႏိုင္ေၾကာင္း ရုရွေဆးပညာရွင္မ်ားက ဇြန္လ (၂၂) ရက္ေန႔က အစီရင္ခံ ခဲ့သည္။

ထိုအစီရင္ခံစာမွာ ရုရွက်န္းမာေရး၀န္ၾကီးဌာနမွ ေဆးသိပၸံပညာရွင္မ်ားက ၀န္ၾကီးခ်ဳပ္ပူတင္ထံသို႔ေပးပို႔ေသာ လ်ဳိ႕၀ွက္အစီရင္ခံစာျဖစ္ေၾကာင္း မက္ဆီဒိုးနိးယန္းအင္တာနက္စာမ်က္ႏွာတြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။

ထိုအစီအရင္ခံစာႏွင့္ပတ္သက္၍ WHO အစီရင္ခံစာတေစာင္တြင္လည္း ဓာတုနည္းျဖင့္ထုတ္လုပ္သည့္ အားလူး မ်ားစားသံုးေသာ အေနာက္ႏိုင္ငံမ်ား (အေမရိကန္၊ ကေနဒါ၊ ၿဗိတိန္ႏွင့္ ၾသစေတ်းလ်) တြင္ ေရာဂါျဖစ္ပြားမႈအ မ်ားဆံုးေတြ႕ရေၾကာင္း ေဖာ္ျပထားသည္။

ေရာဂါေ၀ဒနာရွင္မ်ားမွာ အသက္ ၁၀-၄၅ ႏွစ္အရြယ္ အားလူးအေျမာက္အမ်ားစားသံုးသူမ်ားျဖစ္သည္.။

ဓာတုနည္းျဖင့္ထုတ္လုပ္ေသာ အားလူးစိုက္ပ်ဳိးစားသံုးမႈနည္းပါသည့္ ကမၻာ့လူဦးေရအထူထပ္ဆံုးျဖစ္ေသာ ႏိုင္ငံ မ်ားျဖစ္သည့္ တရုတ္ႏွင့္ အိႏၵိယႏိုင္ငံမ်ားတြင္ ေရာဂါျဖစ္ပြားမႈနည္းပါးသည္ကို ေတြ႕ရသည္။

တကမၻာလံုးအတိုင္းအရ A (H1N1) ေရာဂါျဖစ္ပြားသူဦးေရ (၂) သိန္းနီးပါးရွိၿပီး၊ ေသဆံုးသြားသည့္ဦးေရမွာ ၁၇၀၀၀ ေက်ာ္ရွိေၾကာင္း ၾသဂုတ္လ (၁၃) ရက္ေန႔ထုတ္ WHO အစီရင္ခံစာတြင္ေတြ႕ရသည္။

့့့့့့့http//macedoniaonline.eu/content/view/7227/54/နွင့္WHO တုိ႕တြင္အဂၤလိပ္ ဘာသာျဖင့္ဖတ္ရူ႕ပါ

ခင္မင္ရေသာသူမ်ား ညစဥ္ ဆက္ဆက္လာေနာ္။ မိတ္ေဆြမ်ား ေန႔စဥ္ ဆက္ဆက္လာေနာ္ လာေရာက္လည္ပတ္သူမ်ားကုိ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

About This Blog

Lorem Ipsum

ကဲဘယ္ႏုိင္ငံမွာ ဘယ္ႏွစ္နာရီထုိးျပီလဲ

ေျပာျပီးျပန္လဲရပါတယ္တခုခုေတာ့ေျပာခဲ့ပါ

ေဇာ္ဂ်ီေဖာင့္ ကြန္ဗက္စ္တာေလးပါ















Web
youthnetworks








  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP